Bel-ami - Guy de Maupassant

Auteur: Guy de Maupassant
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover zonder omslag
Pagina's: 415
Op de boulevard in Parijs vinden we de aan lager wal geraakte Georges Duroy, alias Bel-Ami. Een ontmoeting met zijn oude kompaan Charles Forestier bezorgt hem een pretentieloze job bij het dagblad La Vie francaise. Zijn lef compenseert ruimschoots zijn gebrek aan cultuur, maar hogerop raakt hij vooral door zijn rol als Casanova op meedogenloze wijze uit te spelen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Hij weet bovendien munt te slaan uit zijn vrouwelijke veroveringen, en wordt een van de rijkste Parijzenaars Die onstuitbare klim naar de top, geplaveid met bedrogen echtgenoten en ontgoochelde vrouwen, wordt door Maupassant op een scherpe en lucide manier beschreven. Men verweet hem destijds zijn overdreven pessimisme, alsof hij de kleuren van zijn tableau overdreven donker zou hebben gemaakt. Hijzelf stelde dat hij gewoon een satire van 'een bepaalde journalistiek' en van 'bepaalde politieke en mondaine milieus in Parijs' voor ogen had. Als journalist, don juan en mondaine klaploper wist hij waarover hij het had natuurlijk.

Maupassant toont in deze roman haarfijn aan hoe erotiek en hebzucht elkaar achter de politieke, financiele en journalistieke intriges uitstekend aanvullen en de touwtjes van de maatschappelijke poppenkast in handen hebben. Een sterke zedenschildering, die bovendien heerlijk wegleest.

Veen, goede staat, kunstleren kaft, 415 blz.

De getoonde afbeelding is slechts ter illustratie!

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Guy de Maupassant
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Veen
Pagina's 415
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Fictie
In de media Film van boek
Uitvoering Hardcover zonder omslag
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Erotische roman, Levenstijl Romans, Romantische roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht