De schepping - Johan van de Velde

Auteur: Johan van de Velde
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 371
Inge moet voor haar eindexamenopdracht een perpetuum mobile maken, een opdracht die eigenlijk onmogelijk is. Met drie medewerksters heeft ze zeven weken de tijd en sneller dan ze zelf verwacht, lukt het haar de opdracht te volbrengen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,50
Boekentip
Omschrijving
Details
In een vacuüm draaien verschillende kleine bollen rondom een grote bol.

Omdat ze voor het eerst in haar leven onbeperkt toegang heeft tot de bibliotheek met de aangespoelde boeken leest ze in deze periode zoveel mogelijk, vooral in de meest geheimzinnige van deze boeken.

Door de ogen van Jacob, de hoofdpersoon van dit boek, leert ze een heel andere wereld kennen. Jacob vertelt over zijn reizen, samen met een kleine groep vrienden, waaronder een goede vriend die hij consequent de leider noemt. Hij leeft ten tijde van de Romeinse overheersing en trekt vanuit zijn geboortegrond naar Athene om daarna verder naar het oosten te reizen.

Hij leert verschillende culturen kennen en langzaam maar zeker blijkt dat hij betrokken is bij een van de belangrijkste gebeurtenissen uit deze andere wereld.

Alles wat Inge al wist over deze andere wereld komt in een heel ander licht te staan door dit boek en ook de samenleving waar ze zelf in leeft, bekijkt ze al snel met andere ogen.

Als haar opdracht vrijwel klaar is, blijkt dat dit veel meer te maken heeft met de andere wereld dan ze had kunnen denken. Ze is hier op een vreemde manier onderdeel van geworden en de rest van haar leven staat in het teken van deze bijzondere opdracht.

Uiteindelijk komt alles samen in een bijzondere apotheose.

Jaylen Books, zeer goede staat, 371 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Johan van de Velde
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 371
VEEL GELEZEN DOOR Young Adults
LITERATUUR Roman, Fantasy
Fictie - Non-fictie Fictie
RELIGIE & ESOTERIE Spiritualiteit
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Zeer goed
ROMANS-soorten Mystieke roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht