Geen idee - Jan Warndorff

Auteur: Jan Warndorff
Staat van het boek: Nieuw boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 232
ISBN10: 9047709462
ISBN: 9789047709466
Verschijningsjaar: 2017
De populariteit van levenskunst en mindfulness laat zien dat steeds meer mensen zoeken naar houvast in het leven zelf. Maar opvallend genoeg stellen zelfs levenskunstfilosofen niet de cruciale vraag: wat bedoelen we precies met 'het leven zelf'?

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 19,95
Boekentip
Omschrijving
Details
De populariteit van levenskunst en mindfulness laat zien dat steeds meer mensen zoeken naar houvast in het leven zelf. Maar opvallend genoeg stellen zelfs levenskunstfilosofen niet de cruciale vraag: wat bedoelen we precies met 'het leven zelf'? Voortbouwend op het denken van Ortega y Gasset en inzichten uit het boeddhisme ontwikkelt Jan Warndorff een vernieuwende filosofie die het alledaagse leven centraal stelt. Deze 'filosofie van het boerenverstand' staat geheel in het teken van de moraal: 'Zie van zoveel mogelijk, zoveel mogelijk te houden.' Warndorff wisselt analytische hoofdstukken af met praktische intermezzo's, rijk aan doorleefde voorbeelden, en zo komt hij tot een filosofische innovatie die zowel het leven als het denken op een ander spoor zet.


'Mijn leven vindt niet plaats in de maatschappij, maar de maatschappij vindt plaats in mijn leven.'
- Jan Warndorff

Jan Warndorff (1965) is als kind van tropenartsen geboren en getogen in West- en Oost-Afrika en heeft daarnaast ook gewoond in de Verenigde Staten, Engeland en Brazilië. In 1985 kwam hij naar Nederland. Hij studeerde in 1996 cum laude af aan de Universiteit voor Humanistiek met de scriptie Humanistiek, Ortega en ik. Vervolgens werkte hij enkele jaren als journalist en taaltrainer, en sinds 2004 is hij voltijds vertaler en editor. Geen idee is zijn debuut.
Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Jan Warndorff
Staat van het boek Nieuw boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Lemniscaat
ISBN 9789047709466
ISBN10 9047709462
Pagina's 232
KENNIS & INFORMATIE Medisch & gezondheid, Organisatie & Communicatie, Persoonlijke ontwikkeling, Psychologie & Filosofie, Studie & Onderwijs
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen, Young Adults
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Uitvoering Paperback
Verschijningsjaar 2017
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht