Good Luck

Auteur: Christine Otten en Erik Kessels
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover met omslag
Pagina's: 145
Reclamemaker en fotoverzamelaar Erik Kessels en auteur Christine Otten maakten gezamenlijk het Boekenweekessay 2011. In het kader van het motto van de Boekenweek

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 1,95
Boekentip
Omschrijving
Details
Reclamemaker en fotoverzamelaar Erik Kessels en auteur Christine Otten maakten gezamenlijk het Boekenweekessay 2011. In het kader van het motto van de Boekenweek 'GESCHREVEN PORTRETTEN -Curriculum Vitae' en in opdracht van Stichting CPNB komen zij met een fictief fotoverhaal, getiteld Good Luck.


Het is gebaseerd op een gevonden fotoalbum van twee onbekende geliefden. Otten en Kessels creëren een nieuw leven voor de twee personages: Betty en Pierre Vincent. Het essay houdt niet op bij beeld en tekst: speciaal voor het Boekenweekessay is het gelijknamige parfum Good Luck ontworpen. Een wereldprimeur: een boek in taal, beeld én geur.

Kessels selecteert foto's uit anonieme fotoalbums die Otten inspireren tot het fictieve levensverhaal van Betty en Pierre Vincent. Good Luck wordt het verhaal van een dochter, Claire, die op zoek gaat naar haar biologische moeder. Geïnspireerd op het fotoalbum wordt het liefdesleven van haar moeder door Claire - en Kessels & Otten - gereconstrueerd. Zo wisselen het echte leven en fantasie elkaar subtiel af. Deze wisselwerking wordt versterkt door de creatie van een speciaal voor het Boekenweekessay ontworpen parfum: Good Luck. Het Boekenweekessay 2011 zal men kunnen lezen, bekijken en ruiken. De literatuur kent beroemde boeken en passages geïnspireerd door geur. Anno 2011 inspireert het Boekenweekessay 2011 tot een nieuw parfum.

Erik Kessels, (1966) creatief directeur van communicatiebureau KesselsKramer vindt naast zijn werk als reclamemaker veel inspiratie in amateurfotografie. Hij heeft diverse boeken, onder andere in almost every picture, over het thema uitgegeven, is medesamensteller van het fototijdschrift Useful Photography en treedt op als curator van fototentoonstellingen, recent bij het New York Photo Festival.
Christine Otten (1961) debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal. Met haar grote roman De laatste dichters uit 2004, een epos gebaseerd op de levens van Afro-Amerikaanse dichters uit de Black Powertijd, brak ze door naar een groot publiek. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en is bewerkt tot een theatervoorstelling dat door theatergroep MC op de planken werd gebracht. Haar meest recente roman is In wonderland. Uit al haar werk blijkt Ottens fascinatie voor het spel tussen werkelijkheid en fictie.

CPNB, goede staat, 145 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Christine Otten en Erik Kessels
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: CPNB
Pagina's 145
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Hardcover met omslag
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Roman algemeen
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht