Het Dagboek - Nicholas Sparks

Auteur: Nicholas Sparks
Staat van het boek: Nieuw boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 175
ISBN10: 9044311395
ISBN: 9789044311396
Verschijningsjaar: 2000 - 2010
Ergens in North Carolina, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, worden twee jonge mensen heftig verliefd op elkaar. Allison is de dochter van een machtige zakenman.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Noah komt van het platteland. Samen brengen ze een idyllische zomer door. Tot hun liefde wordt verboden, hun post onderschept en beiden denken dat ze door de ander in de steek zijn gelaten. Het zal veertien jaar duren eer Allie en Noah elkaar weer ontmoeten. Dan is Noah teruggekeerd uit de oorlog. Allie, die over twee weken gaat trouwen met een ambitieuze advocaat, leest een artikel over hem in de krant. Ze wil Noah nog ‚‚n keer zien...

Een oude man woont met zijn vrouw in een verzorgingshuis. Zij is Alzheimerpatient en ernstig dement. De oude man overdenkt hun gezamelijke leven. Zij waren hun leven lang verliefd op elkaar, hun liefde was bijna 'ouderwets', zo voor eeuwig en altijd! Het hoogtepunt van het verhaal is dan ook het einde, als ze samen een moment beleven waarop ze de eenzaamheid van haar ziekte kunnen doorbreken. De liefde van deze twee mensen is niet alleen ouderwets, maar ook ouderwets beschreven, want de (redelijk jonge) auteur schrijft een soort dagboek namens de oude man en hij doet dat met de zinsbouw, de woorden en het gevoel van de oude man. Het begin en het einde van het verhaal zijn verreweg het beste geschreven en het meest ontroerend, want daar is de oude man helemaal zelf aan het woord, zo lijkt het. Het wordt daar ook weer schokkend duidelijk wat Alzheimer aanricht in zijn slachtoffers. De lezerskring kan groot zijn: een goed geschreven verhaal over liefde en ziekte, dat in een adem gelezen wordt. Normale letter. Verfilmd als 'The Notebook'; scenefoto op omslag.

Redactie

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Nicholas Sparks
Staat van het boek Nieuw boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: the House of Books
ISBN 9789044311396
ISBN10 9044311395
Pagina's 175
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen, Young Adults
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
In de media Film van boek
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Verschijningsjaar 2000 - 2010
ROMANS-soorten Feelgood & vakantielectuur, Romantische roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht