Ierland

Auteur: Rosalba Graglia
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 135
Verschijningsjaar: 2000 - 2010
Verzorgd uitgegeven fotoboek over Ierland (inclusief het Britse deel van Ulster) met ruim 250 afbeeldingen (in kleur en zwart-wit) en summiere, redelijk actuele tekst, waarin achtereenvolgens geschiedenis en kunst, literatuur, kastelen en vestingen, kloosters, natuur, Dublin, mensen en steden (inclusief Belfast) aan de orde komen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,50
Boekentip
Omschrijving
Details

Van de Grand Canyon tot Zon, door de Arches en Santa Fe, van de Rocky Mountains tot het Great Salt Lake en van Denver tot Phoenix. Dit boek over het zuidwesten van de Verenigde Staten, met de vele schitterende kleurenfoto's en de grote uitklapplaten, is om bij weg te dromen en om te lezen over de geschiedenis en het natuurschoon van dit buitengewone, boeiende deel van de Verenigde Staten.

Recensie(s)


Verzorgd uitgegeven fotoboek over Ierland (inclusief het Britse deel van Ulster) met ruim 250 afbeeldingen (in kleur en zwart-wit) en summiere, redelijk actuele tekst, waarin achtereenvolgens geschiedenis en kunst, literatuur, kastelen en vestingen, kloosters, natuur, Dublin, mensen en steden (inclusief Belfast) aan de orde komen. Het opvallende aan deze uitgave is dat deze nu eens niet is gevuld met foto's van het Iers verkeersbureau, maar met fraaie, veelal door Italiaanse fotografen gemaakte opnamen van landschappen (waarvan twee -schiereiland Dingle en de Cliffs of Moher- op naar weerszijden uitslaande bladzijden), gevels van kerken en kroegen, sportwedstrijden (Gaelic football), de beklimming van Croagh Patrick, planten en dieren enz. Daarnaast werd uit enkele archieven geput voor een aantal schrijversportretten, historische afbeeldingen (Book of Kells, Grote Hongersnood), persfoto's e.d. De kwaliteit van de foto's is voor een 'koffietafel'-boek in deze prijsklasse verrassend goed. Met register.

Redactie

Rebo, goede staat, met ill., 135 pag.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Rosalba Graglia
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Rebo
Pagina's 135
KENNIS & INFORMATIE Fotografie, Naslagwerken, Regionaal en steden
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
Fictie - Non-fictie Non-fictie
VRIJE TIJD & SPORT Fotograferen
Hoofdlocatie in boek: Ierland
Uitvoering Hardcover
Conditie van het boek Goed
Verschijningsjaar 2000 - 2010
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht