Mevrouw de minister - Madeleine Albright

Auteur: Madeleine Albright
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 541

Madeleine Albright is wereldwijd een van de meest gerespecteerde vrouwen uit de moderne geschiedenis en zij was de eerste vrouw die doordrong tot de post van minister van Buitenlandse Zaken in de VS. Tijdens de acht jaar durende Clinton-regering was zij direct betrokken bij fascinerende, schokkende en controversiële hoofdstukken uit de wereldgeschiedenis.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,50
Boekentip
Omschrijving
Details

In deze onomwonden autobiografie vertelt zij haar persoonlijke verhaal en gunt ze de lezer een blik van binnenuit op het reilen en zeilen van Het Witte Huis. Ook geeft zij haar visie op een aantal actuele kwesties waar zij als minister destijds bij betrokken was, zoals Irak, Noord-Korea en het voormalig Joegoslavië.

Verrassend openhartig schrijft Madeleine Albright over de talloze wereldleiders met wie zij samenwerkte en de strijd die zij als vrouw moest leveren in een door mannen gedomineerde politieke wereld.

Net zo belangrijk in dit boek is echter haar persoonlijke geschiedenis die voor vele vrouwen wereldwijd inspirerend zal zijn: de opvoeding van haar drie dochters, haar pijnlijke scheiding en het feit dat zij pas als volwassen vrouw hoorde van haar joodse afkomst en de dood van haar grootouders in de concentratiekampen.

Madeleine Albright werd geboren inTsjecho-Slowakije en vluchtte als kind met haar ouders in 1939 naar Londen. Later belandde het gezin in de Verenigde Staten. Albright was behalve minister van Buitenlandse Zaken ook lid van de Veiligheidsraad en ambassadeur voor de VS bij de Verenigde Naties.

Anthos, goede staat, 541 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Madeleine Albright
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Anthos
Pagina's 541
KENNIS & INFORMATIE Biografie & Memoires, Geschiedenis , Politiek en Overheid, Vrouwen
Auteurs uit: Noord-Amerika
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Fictie
Maatschappelijke thema's Vrouwen & Emancipatie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht