Mijn woestijn - Waris Dirie

Auteur: Waris Dirie
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 237
Waris Dirie is een beeldschoon internationaal bekend fotomodel. Achter haar begerenswaardige uiterlijk draagt zij echter de pijn van haar verminking. Als nomadendochter werd zij in de Somalische woestijn op traditionele wijze besneden.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Jarenlang heeft zij hierover gezwegen, uit schaamte en onmacht. Maar nu trekt Dirie als speciaal VN-ambassadeur ten strijde tegen de nog steeds wijdverspreide genitale verminking van vrouwen. Hoewel er al talloze interviews en artikelen over Waris Dirie zijn verschenen, is haar bewogen leven nooit eerder zo openhartig en aangrijpend verwoord als nu in haar eigen boek. Mijn woestijn is Dirie's opmerkelijke verhaal over haar jeugd, de schoonheid van Somalië, haar vlucht naar het Westen, de glamourrace van de modellenwereld en haar uiteindelijke missie als woordvoerdster van de Verenigde Naties.
'Het verhaal van Waris Dirie is er een van buitengewone moed. Van de woestijn in Somalië tot de wereld van de haute couture, overal vecht ze tegen onderdrukking, en ze komt er als een echte winnaar uit naar voren. Zij vormt voor iedereen een bron van inspiratie.' Elton John (Elton John werkt momenteel aan een film over Waris Dirie)

Arena, goede staat, 237 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Waris Dirie
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Arena
Pagina's 237
Auteurs uit: Afrika
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen
Fictie - Non-fictie Fictie
Maatschappelijke thema's Man/Vrouw, Mishandeling, Vrouwen & Emancipatie
Hoofdlocatie in boek: Afrika
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Autobiografisch, Familieroman, Levenstijl Romans, Politiek & Sociale romans, Psychologische roman, Spannende roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht