Ichi Ni San - Peter Edens
[Paperback]

€17,95

Recensie door Stichting Pelita

Peter Edens schreef ‘Ichi Ni San’ in eerste instantie voor zijn vrouw en twee dochters, om hen zo een blik te gunnen in zijn vroege jeugd in Nederlands-Indië. En een blik is het!
De lezer maakt kennis met de familie Van Denen en volgt de belevenissen van moeder Mieke en haar vier kinderen van het begin van de oorlog via het weerzien met vader Harmen in Borneo – vijf jaar later – tot de gang naar Nederland.
Bange momenten worden afgewisseld met mooie beschrijvingen van de omgeving, een schril contrast...
Datum toegevoegd: 03/11/2011 door Peter Edens
BOEKRECENSIE SCHRIJVERSPUNT: Onder aan 't Veer - Fred van Os

“Onder aan ’t Veer is een goed geschreven verhaal over de jeugd van de auteur Fred van Os en zijn leven in Papendrecht. Het boek zal voor mensen die de plaats kennen herkenbaar aanvoelen. De schrijver noemt en omschrijft vele locaties die zowel historisch als persoonlijk van belang zijn en weet daardoor ook zij die nooit van Papendrecht hebben gehoord te betrekken bij de plaats. De dingen die de schrijver mee heeft gemaakt variëren van kattekwaad, tot spookverhalen of een moordzaak.

Het boek is vrij kort, 102 pagina’s, maar lekker en vanuit het ik perspectief geschreven. Het verhaal is afwisselend spannend, ondeugend en grappig waardoor je vrij snel, zodra je met het boek begint, doorgaat tot je het hebt uitgelezen. Toch is er ook veel ruimte om tussendoor het boekje even weg te leggen met regelmatige alinea’s en korte hoofdstukken. De cover is mooi vormgegeven met een oude zwart-wit foto. De biografie zal voor iedere lezer een leuke aanwinst zijn voor de boekenkast, maar juist voor diegene die zelf bekend zijn met omgeving van Papendrecht is het boek een mooie toevoeging. Al met al een heel prettig leesbaar korte biografie. © Mark Pereboom / Schrijverspunt

adverteren2