Sejour in mineur - Rik Deknudt

Auteur: Rik Deknudt
Staat van het boek: Nieuw boek
Uitvoering: Paperback
Verschijningsjaar: 2015
Een must voor iedereen die openstaat voor stijlvol vakwerk, ingenieuze intriges en de menselijke psyche.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 21,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Rik Deknudt, geboren te Zulte op 14/O9/1948, humaniorastudent Latijn-Grieks, geniet een opleiding in de kinesitherapie. Hij is thans woonachtig te Deerlijk, West-Vlaanderen.
Binnen een professionele carrière van schilder-tekenaar van 30 jaar oogst hij drie belangrijke internationale prijzen: Lille, Den Haag en Praag.
Anno 2002 debuteert hij onder het pseudoniem Jo Pinus met een geromantiseerde biografie: 'Onderweg naar 3X nergens', een desolate kruistocht tegen verlies en eenzaamheid.
Ruim twaalf jaar later verschijnt Rik Deknudt opnieuw op de literaire bühne, ditmaal met twee misdaadromans tegelijk: een schot in de roos, zowel qua stijl, authenticiteit als originaliteit.
'Sejour in mineur' openbaart heel aparte fictie die zich goeddeels afspeelt in het toeristische paradijs van de Seychellen, met een waaier aan Belgische toeristen in een aantal hoofdrollen. Hoofdinspecteur Seymour Mancham en zijn rechterhand -bijzit Cameron - lopen reddeloos verloren in een kluwen van bizarre moorden.
 In 'n stilistisch variabele opbouw van een uitheems decor met nauwgezette karakterstudies voert de auteur zijn lezers argeloos mee naar een ongewoon vreemde apotheose. De speelse wijze waarop hij hen systematisch  van de ene verwarring naar de andere verwondering laat huppelen,is ronduit briljant: fascinerend en meeslepend tot op het bittere end, zij het dan op de notenbalken van lichtvoetige ironie en 'n genereuze dosis subtiele humor. Een must voor iedereen die openstaat voor stijlvol vakwerk, ingenieuze intriges en de menselijke psyche.

         Jan D. Hertogs

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Rik Deknudt
Staat van het boek Nieuw boek
Uitgever: Schrijverspunt
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Fictie
MISDAAD-soorten Psychologische thriller , Thrillers algemeen
Uitvoering Paperback
Verschijningsjaar 2015
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht