Tanja - Leon Valencia en Liduine Zumpolle

Auteur: Leon Valencia en Liduine Zumpolle
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 286

18 juli 2007. Ergens diep in de Colombiaanse jungle vallen regeringstroepen een FARC-kampement aan bij hun strijd tegen deze guerrillabeweging. Enkele guerrillero's worden gedood, de rest vlucht. De regeringstroepen nemen alles mee wat informatie kan bevatten, ook twee volgeschreven schriften.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Ruim een maand later blijkt dat deze schriften het dagboek zijn van een jonge Nederlandse guerrillera, van Tanja Nijmeijer. Het is wereldnieuws: de FARC wordt door de VS en de Europese Unie als een terroristische organisatie beschouwd; hun aanslagen en ontvoeringen zijn berucht. Tanja's dagboek slaat in als een bom en wordt op internet en in kranten over de hele wereld gepubliceerd.

Wie is Tanja? Hoe is zij in contact gekomen met de guerrilla in Colombia? Wat beweegt haar? En wat maakt ze mee in die bloedige oorlog ver van Nederland?

In dit boek reconstrueren León Valencia en Liduine Zumpolle Tanja's leven, in verhaalvorm. Ze volgen haar vanaf de tijd dat zij als student in een Gronings kraakpand ging wonen tot op heden, voorjaar 2010, nu ze al jaren bij de Colombiaanse FARC is aangesloten. De auteurs baseren zich op haar dagboek, op vele interviews en uitgebreide research én op hun eigen kennis, ervaring en inlevingsvermogen. Hun verhaal geeft niet alleen een beeld van Tanja's leven, maar toont ook de harde en vaak onthutsende werkelijkheid van deze guerrillabeweging.

Sijthoff, goede staat, 286 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Leon Valencia en Liduine Zumpolle
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Sijthoff
Pagina's 286
KENNIS & INFORMATIE Biografie & Memoires, Oorlog & Militair, Politiek en Overheid, Vrouwen
VEEL GELEZEN DOOR Young Adults
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht