Van Leids laken tot Gooise matras - Joop van der Reijden

Auteur: Joop van der Reijden
Staat van het boek: Ramsj / ongelezen
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 442
Verschijningsjaar: 2000 - 2010
Het gevoelen van jongeren ondergewaardeerd te worden, gevangen te zijn in een voor hen onvriendelijke maatschappij, met liefdevolle doch somtijds verstikkende familierelaties, is van alle tijden.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,50
Boekentip
Omschrijving
Details
Het kan, indien het - zonder verbittering op te leveren - wordt gekanaliseerd, leiden tot sterk ontwikkelde persoonlijke drijfveren om niet alleen aan de omklemming te ontsnappen doch tevens tot een meer gewenste levenssfeer te geraken. Met ontplooiingskansen en betere bestedingsmogelijkheden. De crisisjaren van even voor de Tweede Wereldoorlog werden gekenmerkt door een buitengewoon grote werkloosheid. Het waren jaren waarin de klassenstrijd en confessionele verschillen tot in de straten en huizen manifest waren. Dit riep in grote delen van de bevolking gevoelens op van machteloosheid. Uitmondend in de verzuchting "een dubbeltje zal nooit een kwartje worden". Tegelijk echter was dit gegeven voor mij de prikkel om me vanuit de eigen beperkte vermogens omhoog te worstelen en te trachten tot erkenning te komen en tot een hogere levensstandaard dan mijn ouders.'
Het bovenstaande schreef Joop van der Reijden bij het gereedkomen van Van Leids laken tot Gooise matras, kort voor zijn dood op 3 februari 2006.
Joop van der Reijden belicht in dit boek op openhartige wijze de ervaringen die hij in opeenvolgende functies heeft opgedaan in organisaties van de (buitenlandse) handel, de volksgezondheid en de omroep.
Door het persoonlijke aandeel van de leden van het kabinet-Lubbers I en andere, daarbij betrokken, beleidsmakers te beschrijven, geeft hij inzicht in de wijze van besluitvorming van dit succesvolle kabinet. In de marge daarvan komt de rol van Hare Majesteit de Koningin aan de orde.
Het boek sluit af met een gedetailleerde en spannende beschrijving van de opkomst en neergang van het (commerciele) Veronica.

Aspekt, nieuwstaat, 442 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Joop van der Reijden
Staat van het boek Ramsj / ongelezen
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Aspekt
Pagina's 442
KENNIS & INFORMATIE Politiek en Overheid
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Hoofdlocatie in boek: Nederland
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Als nieuw
Verschijningsjaar 2000 - 2010
ROMANS-soorten Autobiografisch, Politiek & Sociale romans
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht