Wat mijn moeder me nooit verteld heeft - Blake Morrison

Auteur: Blake Morrison
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 439
Wanneer zijn moeder overlijdt beseft Blake Morrison hoe weinig hij eigenlijk van haar weet. Kim Morrison was voor haar kinderen de moeder die er altijd was, voor haar man de echtgenote die zich dienstbaar opstelde en voor haar patiënten de dokter die voor hen klaarstond.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Als een kameleon voegde ze zich naar elke situatie en nam ze de kleur aan die de buitenwereld van haar verwachtte. Bescheiden als ze was cijferde ze zichzelf volledig weg. Ze sprak zelden over zichzelf en vragen over haar afkomst of verleden ontweek ze.
In 1997 erft Morrison een enorme stapel brieven - liefdesbrieven die zijn ouders elkaar schreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van deze eerlijke, grappige en soms boze brieven probeert hij een beter beeld te krijgen van zijn moeder. Zo ontdekt hij dat zij voordat ze mevrouw Morrison werd, naar de naam Agnes O'Shea luisterde en opgroeide in een grote Ierse familie. Ze komt naar voren als een sterke en zelfstandige vrouw, die in 1942 dokter werd en tijdens de oorlog in verschillende ziekenhuizen werkte. Allerlei onderwerpen waarover zij later zou zwijgen, komen aan bod: liefde, identiteit, religie, werk, en oorlog.
'Wat mijn moeder mij nooit verteld heeft' is het ongewone, soms pijnlijk eerlijke levensverhaal van een bijzondere vrouw en het ontroerende verslag van de zoektocht van een zoon naar zijn moeder.

 

Nijch & van Ditmar, goede staat, 439 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Blake Morrison
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
Pagina's 439
KENNIS & INFORMATIE Biografie & Memoires
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Familieroman, Ouder-kind roman, Psychologische roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht